Here we hate artist gossiping but love technology gossiping!

Terbaik Serantau

Tuesday, 31 May 2011

Video Converter Terbaik:Any Video Converter

Posted by serenity9260 On 21:40 No comments

Ada banyak video converter yang orang pakai,tapi yang terbaik bagi saya ialah Any Video Converter.Segalanya boleh dicustomize kan.Termasuklah minit berapa ke minit ke berapa kita nak convert kan.Untuk dapatkan prestasi Any Video Converter pada tahap maksimum,kena la download software yang versi premium.Usha la sendiri,terlalu banyak beza versi pro dengan free ni.Saiz file pun boleh di adjustkan dengan berpandukan sample rate.Untuk file yang kecil,pakai rate 11025,kalau nak yang besar pakai 48000.Tak nampak sangat pon beza kualiti  dia.





Trik untuk download file dari filesonic di post ni

http://post-aje-megaupload.blogspot.com/

Free Antivirus Versi Premium:Avira Premium Security Suite

Posted by serenity9260 On 21:24 No comments

Ini post pertama blog ini macam mana nak download antivirus versi preimum secara percuma.Secara amnya,versi percuma pun dah memuaskan tapi untuk perlindungan tambahan dan menyeluruh seperti anti spam,firewall dan sebagainya,versi premium merupakan penyelesaiannya.Di page Cnet.com,website pengkritik download software yang terkenal mengatakan antivirus avg yang terbaik dan avira di tempat ketiga.Kenapa saya memilih avira sebagai post pertama,bukan avg?

Benar avg sebuah antivirus yang bagus tetapi dia akan delete semua file2 yang berpotensi menjadi malware atau virus sedangkan ia tidak.Kebanyakan game yang digunakan dalam pc saya ada masalah dengan AVG tetapi tidak dengan Avira.Avira juga bagus kerana akan blok semua file2 yang telah dikenal pasti sebagai virus,tidak seperti AVG iaitu file yang berpotensi pun dia dah delete.Avira akan memberi option sama ada kita akan delete,deny access,vault dan sebagainya.Ini lebih mudah.Untuk yang tidak setuju,saya akan cuba berikan antivirus premium yang lain secepat mungkin

http://www.filesonic.com/file/r000216945/89263735/avira_premium_security_suite_10.0.0.592.rar

Untuk trik download file dari filesonic,di post ini http://post-aje-megaupload.blogspot.com/ 

Camstudio:Software Untuk Merekod Video HD Terus Dari Pc

Posted by serenity9260 On 20:52 No comments

Mungkin ada yang dah tau tapi bagitau je lah,mana tau ada yang belum tau lagi. Camstudio ialah software yang digunakan untuk merekod video terus dari pc atau laptop anda.Apa guna software ni?Kalau rekod skrin pc pakai handset atau camcorder agak2 lawa tak?Kurang sikit ek.So,camstudio ni boleh rekod skrin kat pc korang secara HD,cuma yang x best nya,sound dia kurang sikit sebab rekod pakai speaker,bukan direct sound dari pc

ni link download Camstudio

http://camstudio.org/

link untuk codec2 yang boleh membuatkan video tu jadi HD

http://lame.buanzo.com.ar/libmp3lame-win-3.97.zip

http://www.divx.com/divx/windows/download/index.php

Video tutorial untuk guna Camstudio dalam HD

http://www.youtube.com/watch?v=Kiug3H3c4gk

Nanti boleh la ambik video2 game korang yang pecah rekod tu,buat video tutorial ke,promote blog korang ke.

Untuk alternatif pada Camstudio,boleh try Camstasia 6

Link download




Trik untuk download file dari rapidshare boleh tengok dari post ni

http://post-aje-megaupload.blogspot.com/

Monday, 30 May 2011

Last.fm.Tempat Terbaik Mencari Lagu-Lagu Best

Posted by serenity9260 On 20:40 4 comments

Ni salah satu website favourite aku lah kat mana nak cari lagu best2 nih. Tengok dari luar macam banyak tunjuk untuk muzik2 international je,tapi jangan risau,band2 tempatan pon ada.Kelebihan2 yang membuatkan tempat ni banyak sangat aku jumpe lagu best2 ialah:


Top Tracks
Untuk setiap artis,akan ada Top Tracks.Sebanyak 15 lagu paling banyak di dengar oleh artis tersebut kat website ni akan ditunjukkan. Maknanya boleh lah korang cari lagu2 best yang mungkin korang belum dengar lagi

Top Albums
Last.fm akan tunjukkan album2 artis ni yang paling laris dalam page artis tu. Yang tak bestnye kena beli la. Tapi rileks la,korang da taw apa fungsi http://www.filestube.com/,download la album2 tu kat sini je.Kalau kaya sangat pergi la beli kat situ

Similar Artist
Ni antara kelebihan Last.fm yang aku paling suka.Bila korang da minat satu2 band ni,contohnya Green Day,tak kan korang nak layan lagu Green Day je sampai mati kan?Similar Artist akan tunjukkan artis2 yang ada persamaan dengan Green Day atau artis2 yang korang pilih tu.Persamaan tu dari segi aspek genre,fesyen dan tags2 yang peminat2 artis ni bagi kat diorang. So,memang kebanyakannya memang tepat lah,hampir menyamai artis2 favourite korang tu

Search
Ni pun feature favourite aku kat last.fm ni.Tulis la apa2 pon,dia akan tunjuk segala2 yang ada dalam last.fm tentang perkataan yang korang tulis.Aku suka tulis genre lagu di bahagian ni.Contoh aku tulis emo,maka last.fm akan tunjukkan Top Artist dalam genre ni,Top Tracks,Top Videos,Top Albums dan Wiki untuk genre emo.Dengan tu akan menyenangkan kerja korang untuk cari artis2 dan lagu2 yang korang suka.

Shoutbox.
Ni aku hanya baca aje apa yang diorang shoutbox kan tapi biasanya akan ada info2 tambahan macam bila album baru keluar,hari ni ada event apa.Kalau korang da sign up,boleh la join budak2 shoutbox ni bergosip

Images
Untuk die hard fan,mesti suka kumpul gambar2 artis.Gambar2 yang ada sangat banyak dan semuanya memang cantik dan jarang nak keluar kat google images.

Info
Ni kalau korang ada masa lebih,boleh la baca2 sikit info yang ada untuk artis2 ni

Video
Video2 ni biasanya fan2 yang tolong uploadkan.So maybe korang akan ada peluang untuk jumpa video2 yang jarang korang jumpa tentang artis2 favourite korang ni.

Kelemahan yang aku sure akan page ni ialah lagu2 yang korang dengar hanya untuk dengar je,x boleh download.IDM pon xboleh download lagu2 dalam website ni.Kena la download kat tempat lain.So,try la cuba page ni

Kalau ada page2 yang boleh tunjukkan band2 tempatan yang teratur dan best macam ni,maybe senang sikit aku nak layan lagu2 tempatan,:P

Saturday, 28 May 2011

Tengok Youtube Guna Opera Mini

Posted by serenity9260 On 15:57 1 comment

Bunyi macam tak boleh kan?Tapi memang tak boleh pon,saje kasi best citer ni. Tak boleh tengok secara online tapi kita boleh download video2 di youtube tu pakai opera mini. Macam aku cakap sebelum ni internet speed die tengok area kan?skang area 3g melambak derr.Video youtube yang 5 minit baru 10mb.Kalau 10 mb alahai,memang kejap sangat la download

Ni website die

Tubezen

Format yang dia sediakan(ni yang best ni)

Low Quality 3gp

Medium Quality 3gp

High Quality 3gp

Mp4 320 Quality

Mp4 480 Quality

Mp4 HD Quality

Mp3 High Quality

Banyak kan?Siap HD lagi tu.Tapi kalau handset korang tak support HD jangan ngade2 download HD. Kang penat je download pastu marah2 xdapat play. Download lagu dari youtube pon puas hati sebab Mp3 High Quality dia memang betul2 high la. Selamat mencuba

Cara-Cara Nak Gunakan Opera Mini Secara Percuma Untuk Maxis

Posted by serenity9260 On 07:33 35 comments

Siapa kata internet guna handset kat malaysia murah? Kat luar negara aku percaya tapi Malaysia jangan buat cerita der. Ramai la cuba dapatkan cara agar Malaysia ni boleh jadi macam dalam filem tu, bukak Facebook Twitter Myspace dengan blog pakai handset je. Tak jeles ke korang? Malaysia tak kaya lagi? Abes PM korang kobar2 cakap harga barang kat Malaysia mahal sebab orang Malaysia ni kaya2 apa cerita? Haha, gi lupakan mangkuk2 politik nih. Aku nak ajar la macam mana nak pakai opera mini yang pernah jadi legend kat pengguna2 maxis masa dulu sebab boleh pakai internet free tapi kejap je,haha. Aku boleh je. Padan muka korang. Jom baca baik2 apa aku nak ajar ni.

Ni valid untuk pengguna maxis je ea

Setting mode internet korang kepada prepaid broadband dulu. Caranya:

1.Dail *100# pastu tekan 7 untuk Internet Dan Tetapan
2.Dail 3 untuk Prepaid Broadband
3.Pastu cari menu untuk Service Switching dan pilih Prepaid Broadband
4.Tunggu sampai dapat mesej pengesahan baru install opera mini

Dah dapat mesej tu kena configure korangnya server pulak

APN=bbnet
Authentication=PAP

Pastu configure proxy server. Ni untuk sony ericsson
pergi kat maxis 3g wap dan tekan edit. Nanti jumpa menu Proxy settings dan tekan. Pastu tekan kat Proxy servers. Nanti akan nampak la Proxy address. Edit proxy tu jadi 64.255.180.63. Pastu Port pula letak 80

Untuk Nokia, . For Nokia phone, this setting will be in “Settings> Connectivity>Destinations>Maxis 3G Internet>Options>Advanced Settings>Proxy server address. Pastu proxy address dengan Port buat macam yang kat atas tuh.

untuk pengguna handset lain,sorry sikit la sebab aku tak pakai handset korang lagi dan aku tak jumpa lagi masa aku tulis post ni. Nanti ada update untuk handset lain aku bagitaw la


Pastu install opera mini korang. Ni link nya Download

Masa nak install tu ada lak dia mintak Operator trick. Untuk part Custom HTTP server kena tulis ni=http://mms.maxis.com.my:8080. untuk custom socket server lak=socket://mini5.opera-mini.net:1080. Pastu save config dan ok. Kalau tak dapat jugak, cari la kawan2 yang dapat sebab aku install memang macam ni. Kalau tak dapat sorry la derr.

Speed internet dia tengok area korang la. Kalau ada 3g laju la.Kalau area tu ada HSDPA,lagi la laju. 100mb tu ayam je la nak download. Apa2 pun,enjoy la siapa yang dapat internet free ni

Cara-Cara Nak Gunakan Opera Mini Secara Percuma Untuk Maxis

Posted by serenity9260 On 07:28 1 comment

Siapa kata internet guna handset kat malaysia murah? Kat luar negara aku percaya tapi Malaysia jangan buat cerita der. Ramai la cuba dapatkan cara agar Malaysia ni boleh jadi macam dalam filem tu, bukak Facebook Twitter Myspace dengan blog pakai handset je. Tak jeles ke korang? Malaysia tak kaya lagi? Abes PM korang kobar2 cakap harga barang kat Malaysia mahal sebab orang Malaysia ni kaya2 apa cerita? Haha, gi lupakan mangkuk2 politik nih. Aku nak ajar la macam mana nak pakai opera mini yang pernah jadi legend kat pengguna2 maxis masa dulu sebab boleh pakai internet free tapi kejap je,haha. Aku boleh je. Padan muka korang. Jom baca baik2 apa aku nak ajar ni.

Ni valid untuk pengguna maxis je ea

Setting mode internet korang kepada prepaid broadband dulu. Caranya:

1.Dail *100# pastu tekan 7 untuk Internet Dan Tetapan
2.Dail 3 untuk Prepaid Broadband
3.Pastu cari menu untuk Service Switching dan pilih Prepaid Broadband
4.Tunggu sampai dapat mesej pengesahan baru install opera mini

Dah dapat mesej tu kena configure korangnya server pulak

APN=bbnet
Authentication=PAP

Pastu configure proxy server. Ni untuk sony ericsson
pergi kat maxis 3g wap dan tekan edit. Nanti jumpa menu Proxy settings dan tekan. Pastu tekan kat Proxy servers. Nanti akan nampak la Proxy address. Edit proxy tu jadi 64.255.180.63

untuk pengguna handset lain,sorry sikit la sebab aku tak pakai handset korang lagi dan aku tak jumpa lagi masa aku tulis post ni. Nanti ada update untuk handset lain aku bagitaw la


Pastu install opera mini korang. Ni link nya Download

Masa nak install tu ada lak dia mintak Operator trick. Untuk part Custom HTTP server kena tulis ni=http://mms.maxis.com.my:8080. untuk custom socket server lak=socket://mini5.opera-mini.net:1080. Pastu save config dan ok. Kalau tak dapat jugak, cari la kawan2 yang dapat sebab aku install memang macam ni. Kalau tak dapat sorry la derr.

Speed internet dia tengok area korang la. Kalau ada 3g laju la.Kalau area tu ada HSDPA,lagi la laju. 100mb tu ayam je la nak download. Apa2 pun,enjoy la siapa yang dapat internet free ni

Friday, 27 May 2011

Cara-cara Nak Download Video Di Youtube

Posted by serenity9260 On 01:01 No comments

Dalam post sebelum ni ada diberitahu yang IDM boleh download video di youtube tapi IDM hanya boleh download video di youtube dalam format asal youtube tu je iaitu flash video atau flv.So,kualiti die akan kurang sikit lah walaupon masa tengok kat youtube macam best je.

So,dalam post ni akan tunjuk macam mana nak download video di youtube dengan format lain seperti mp4 atau mp3.

Ada beberapa website yang menawarkan perkhidmatan macam ni tapi mesti ada Java Application dulu(kebanyakannya la).Antara yang aku tau:

1.http://keepvid.com/
2http://www.savevid.com/
3http://keep-tube.com/

Cara nak download pula
1.Copy paste url video tu
2.Tekan butang download atau convert
3Tengok la video korang.Hahahaha

Senang je.Kalau korang pakai IDM lagi cepat la,kalau takde pon takpe,

Wednesday, 25 May 2011

Megaupload,Filestube Dan Drama2 Atau Movie Yang Korang Minat

Posted by serenity9260 On 23:11 No comments

Apa kena mengena Megaupload,Filestube ni semua ngan drama atau cerite2 yang korang suke? Ade orang suke tengok kat youtube je. Tapi ada ramai kate youtube x lawa (aku pon rasa camtu). So korang pon cari la website2 yang bole download cerita2 ni supaya gambar dia lawa sikit. Kalo 4shared atau mediafire korang selalu download boleh tahan lagi la tapi kalau pakai selain dari yang 2 tadi tu. Megaupload ke,Rapidshare ke,Depositefiles ke. Kena tunggu seminit la, 1 hari ade limit la,banyak lagi la songh die. Kalau korang mampu bayar akaun premium die,silakan la. Aku pon x kisah. Tapi kalau x mampu, don worry la. Ade caranye kalau nak download pakai website2 yang leceh tadi tu. Senang je cara die.

Rapidshare: 50++ Free premium sites

Megaupload: 50++ Free premium sites

Dalam banyak2 link yang ada dalam tu, aku paling suka leechking.ni x banyak syarat,copy paste je url megaupload or rapidshare yang korang jumpa tu. Da download pakai IDM,cepat2 close die punya tab pastu kalau nak download file baru,tunggu sampai abes download yang mula2 tadi tu pastu open balik leeechking tu,supaya die reset sistem die.kalo x,korang kena tunggu lame sikit la kalau terlupa nak reset. Link2 yang lain elok jugak cuma x sesimple leechking. Kalau tetibe leechking kate ade problem sikit baru pakai link lain. Kalau korang selesa pakai link lain, pakai la. Aku selesa pakai leechking je

Pastu Filestube ni.Haha,aku tau ade yang guna torrent sebab tak jumpa file yang die cari kat internet. Sebenarnya bukan takde,cume google mana la mampu cari semua benda yang korang tulis. Banyak juga yang korang tak jumpa dari google ni kan?So,Filestube ni keja die akan cari file2 yang besar yang korang biasa download pakai torrent.Kelemahan torrent ialah die guna seed untuk download.Kalau takde orang nak seed,lembab la die nak download.Dan satu lagi bahaya torrent ni,banyak virus sebab entah komputer sape le korang download kan?Kalau pakai Filestube,kebanyakan site akan hilangkan virus and spam2 dalam file yang ada dalam sistem die tu..

File2 yang boleh ditemui dalam Filestube:
Games
Album
Live Album
DVD Set Album
Movie
Drama2 luar negara
Dan banyak lagi la...korang cari la apa yang korang nak

Try la...klik di sini

Internet Download Manager

Posted by serenity9260 On 07:38 8 comments

Internet Download Manager atau nama yg orang biasa panggil ialah IDM. Untuk korang2 yang da tau pasal IDM ni boleh la abaikan post ni tapi mesti ikut gak blog ni kalau korang nak taw cara2 senang nak download dalam internet ni. Mana nak cari drama ngan game tanpa torrent, cari lagu best2,hahaha. Tu tunggu esok la. Aku lagi suka update satu hari satu post je.

Kelebihan IDM (IDM terbaik dipakai dengan Mozilla Firefox)

1. Download speed naik.

2. Boleh download video kat youtube,facebook,google video dan sebagainya. (tapi kalau pakai Google Chrome leceh sket dan kualiti tak selawa Mozilla Firefox, ikut pengalaman aku la)

3. Selagi boleh naik speed internet korang,selagi tu die push. Tak macam download cmtu je. Da slow,slow je le sampai abes.

Okeh,benti bebel. Meh straight to the point. IDM ni nak lajukan download speed korang la kiranya, Tapi slacknye korang perlu bayar kalau pegi port rasmi dier. So,aku tunjuk cara yang free la

1. Mesti la kena download dienye crack dulu la kan. Kecik je,cc yang lembab pon 5 minit je kot. Tekan yang ni

DOWNLOAD

2. Da abes download tu, extract la pulak kan. Dalam folder tu ada ikon kaler hijau2 sikit, tekan la yang tu nak install.

3. Pastu dia minta korang restart laptop korang, ikut je ape die suruh. Then,korang kena crack IDM ni.crack tu ade dalam Patch and Regfiles. Macam crack game la kiranye. Tapi sebelum nak crack tu kena exit IDM korang dulu sebab biasanye die buka secara auto mase korang start komputer.
Hint: Copy paste IDMan dalam folder Patch and Regfiles ke dalam folder ori Internet Download Manager dalam hard disk korang

4. Da abes crack, pegi balik kat folder Patch and Regfiles dan klik la semua Regkey yang ada dalam folder tu.

5. Download la semua benda yang korang nak download,hahahah. Enjoy!

Post yang seterusnya, macam mana nak download dari 4shared,megaupload,rapidshare dan mana2 filehost yang agak lembab nak download dan lama nak kena tunggu ni dengan cara yang laju dan tak payah tunggu lama2