Here we hate artist gossiping but love technology gossiping!

Terbaik Serantau

Saturday, 25 June 2011

Cool Aje : Pelajar Sekolah Berjaya Mencipta Kereta Jimat Minyak Sehingga 2000 BatuPer Gellen

Posted by serenity9260 On 09:30 4 comments


Pemenang pertandingan,Sam Chapman-Hill



Di United Kingdom,beberapa sekolah dan universiti mengambil bahagian di dalam Mileage Marathon Challenge di Leicester,England.Setiap pasukan perlu mencipta rekod baru untuk penjimatan minyak untuk kereta.Mereka dibenarkan bergerak sehingga ke tepi pantai namun mesti pada kelajuan minimum sebanyak 15 batu sejam.

Pertandingan itu dimenangi oleh Sam Chapman-Hill.Keretanya bergerak pada kadar 1980 batu per gellen,mempunyai rekabentuk aerodinamik,berat kurang daripada 100 paun dan keseluruhan kereta hampir dibuat oleh plastik dan kaca.

Komen : Hebat la budak zaman sekarang ni

4 comments:

hebat pelajar sekolah ni kan.. :)

-------------------------------------
nak ajak join komuniti terbaru di Malaysia. Join dan dapatkan traffik percuma. http://www.ohbelog.com/

aku tak rasa rasionalnya projek mcm ni habis kan duit je , pasal tidak akan boleh di pakai utk kegunaan biasa, buang masa sia sia

kita perlukan kenderaan yg mcm kereta kebal bila berada di jalan raya dah kelajuan macam jet. kalau boleh buat mcm ni dan jimat minyak baru lah di panggil pandai

di era sekarang ini, semua orang menginginkan sukses , entah itu sukses dalam bidang rumah tangga, pekerjaan dan lain sebagainya. banyak yang menempuh jalan pintas seperti Pesugihan namun sangat di sayangkan hampir semua orang tidak mengetahui cara sukses yang benar dan terbukti ampuh mengantarkan orang ke gerbang kesuksesan, tanpa Ilmu sukses banyak dari mereka yang terjebak dengan cara instan yang akhir nya malah membuat mereka terpuruk dalam meraih keadaan yang jauh dari kata sukses , untuk itu proses untuk meraih kesuksesan juga perlu untuk diperhatikan. untuk anda yang ingin meraih kesuksesan kami tawarkan sebuag rahasia sukses yang akan menuntun anda meraih kesuksesan. silahkan klik disisni =>Rahasia sukses

tambahan , informasi tentang Pesugihan halal silahkan klik disini => Pesugihan tanpa tumbal , Batu Mustika , Batu Bertuah

Percayakah Anda dengan membuka aura seseorang bisa menunjang kesuksesan dan meraih kekayaan serta membuat anda tampil lebih mempesona. .

kami punya jawabanya silahkan klik disini Cara buka aura, Cara membuka aura wajah,Cara membuka aura Jodoh

jika Anda ingin membuka Aura kami juga melayaninya GRATIS hanya di bulan ini.

silahkan klik disini=> Buka Aura Gratis

Post a Comment