Here we hate artist gossiping but love technology gossiping!

Terbaik Serantau

Sunday, 31 July 2011

Cool Aje : Koleksi Gambar Bersemuka Dengan Haiwan Daripada Stefano Unterthiner(7 Gambar)

Posted by serenity9260 On 17:50 2 comments

Stefano Unterthiner ialah jurugambar professional yang sering mengambil gambar haiwan dan alam sekitar.Selalu juga dia dapat gambar yang menarik tapi paling menarik ialah gambar face-to-face antara haiwan dan kameranya.Usha la

Gempak Aje : Monyet Menyusukan Anak Harimau(Video)

Posted by serenity9260 On 17:43 No comments

Rasanya sekarang memang ada kumpulan yang melatih kumpulan2 monyet ni supaya boleh melakukan kerja2 manusia.Sekarang,ada pula beruk yang dilatih untuk menyusukan anak harimau,antara haiwan yang paling ditakuti semua haiwan darat

Cool Aje : Robot Pony Mengeluarkan Api(Video)

Posted by serenity9260 On 17:39 No comments

Tengok ni,budak punk pun mampu buat robot power macam ni.Lepas ni siapa2 selalu jalan sorang2 tu boleh la beli kambing ni jadi bodyguard

Info Aje : Kereta Elektrik Terbaru BMW(2 Video)

Posted by serenity9260 On 17:34 1 comment

Fuyoo,sememangnya kereta elektrik dari BMW!!Tak macam kereta2 elektrik yang lain yang biasanya design bukan merupakan perkara penting dalam kereta elektrik,BMW pula mengutamakan ciri2 eksklusif pada kereta2 mereka.

Saturday, 30 July 2011

Giler Aje : Masak Hot Dog,Bacon,Lempeng,Air Dan Telur Dalam Kereta!(Video)

Posted by serenity9260 On 17:49 No comments

Dulu ada reader yang kata,lepas ni orang masak telur pulak dalam kereta.Nah,aku tunjuk yang kereta ni pulak,hahahaha!Tapi sayangnya telur tu tak masak,hanya bahagian putihnya sahaja yang keras(okey la tu,orang putih bukan suka ke telur separuh masak,hehe).Tapi yang lain(aku macam tak percaya!),lempeng hangus,hot dog dan bacon masak sampai merah kehitaman(dah nak hangus dah tu) dan air yang sangat panas!(tapi telur tak masak jugak,kesian).Nilah fenomena heat wave dari global warming yang semua orang nak cegah tu.

Cool Aje : Koleksi Seni Daripada Duit(10 Gambar Dan 1 Video)

Posted by serenity9260 On 17:41 No comments

Banyak cara nak tunjukkan seni kreatif,antaranya pakai duit.Seni duit ni kalau yang budak sekolah biasa buat,bentuk love dan kapal terbang jelah diorang reti.Yang tu tayah tunjuk la sebab mintak budak sekolah je buat da settle.Yang ni aku tunjuk yang grand punya.Fevret aku yang atas ni,tiang daripada wang 1 USD.Korang punya yang mana ekk??

LOL Aje : Meowtron,Megatron Bentuk Kucing

Posted by serenity9260 On 17:32 1 comment

Hahahaha,memang aku tataw sape punya idea buat patung ni.Nice!Harganya ialah 45$,boleh dibeli di sini

Info Aje : Krim Pencegah Penuaan Daripada Lendir Siput

Posted by serenity9260 On 17:30 No comments

Biasa kalau tengok siput(lebih ketara atas simen)akan nampak bekas jalan dia daripada lendir tu.Tapi,terdapat sekumpulan saintis membuat kajian ke atas lendir dan bahan kimia yang dihasilkan siput itu untuk tujuan kosmetik.Pada 2006, seekor siput melekat pada seorang petani Chile tanpa disedari .Dia kemudiannya perasan bahawa kulitnya yang menjadi tempat siput melekat tu menjadi lebih licin selepas beberapa hari(ni ayat iklan ni,haha).Peristiwa ni membuat beberapa orang saintis membuat kajian terhadap lendir siput ni dan berjaya menghasilkan snail gel

Artikel asal

Komen : Sanggup ke letak lendir siput ni kat muka korang?

Cool Aje : Istana Diperbuat Daripada Rambut Manusia

Posted by serenity9260 On 17:22 No comments

Sekarang ni trend menggunakan rambut manusia sebagai bahan utama dalam proses pembuatan barang agak popular.Mungkin nak mencari kelainan agaknya.Terbaru,seorang pereka, Agustina Woodgate telah mencipta lebih kurang 3000 batu bata diperbuat daripada rambut untuk membina sebuah tembok istana(kecik je istana ni sebenarnya).

Friday, 29 July 2011

Cool Aje : Kereta Konsep Masa Depan Di China(9 Gambar)

Posted by serenity9260 On 21:27 2 comments

Pening aku fikirkan pasal China ni.Sekejap dengar barang dia tak elok,sekejap dengar barang China ni lagi canggih dari Jepun.Rasanya China kena ada satu badan piawai khas macam SIRIM tu kot(entah2 dah ada,haha).Tapi,apa2 pun tengok lah gambar2 kereta konsep diorang ni,power2 semuanya beb.

Info Aje : Bagaimana Spy US Boleh Mengetahui Sesuatu Lokasi Hanya Dengan Sekeping Gambar

Posted by serenity9260 On 21:22 13 comments

Sebenarnya artikel ni agak panjang tapi memandangkan ia merupakan sesuatu isu yang penting mengenai keselamatan semua orang,baik aku cuba fahamkan artikel yang aku jumpa ni dan share dengan korang.

Cool Aje : Majlis Perkahwinan Bertemakan Harry Potter(10 Gambar)

Posted by serenity9260 On 20:56 4 comments

What??!!!Taw la Harry Potter tahun ni yang last punya.Giler fanatik la peminat2 Harry Potter ni.Sampai nak kahwin pun nak jugak ada kena mengena dengan Harry Potter.Apa2 je lah,bukan aku yang kahwin pun,haha.Tahniah la sebab dapat kahwin.

LOL Aje : Graf Yang Membentuk Logo Batman

Posted by serenity9260 On 20:48 No comments

Wow,sungguh bijak sekali orang yang buat equation ni.Kepada peminat2 math,try la buat equation ni dan sketch graf,dapat tak macam ni??Cool!!

Cool Aje : Motor Alien

Posted by serenity9260 On 20:45 1 comment

Jangan salah faham pulak,motor ni sebenarnya direka hasil daripada rekaan alien dalam filem famous Alien tu.Bangga jugak la sebab orang Asia Tenggara yang buat ni(walaupun bukan orang Malaysia).Designernya ialah Roo Roongrojna Sangwongprisarn yang berasal dari Bangkok,Thailand.Motor ni bukan untuk pameran suka2 je,ianya juga akan dijual ke seluruh dunia.Rasanya penggemar motor,filem Alien dan barang2 unik mesti minat nak beli motor ni.Maklumlah,rare sight!!

Thursday, 28 July 2011

Giler Aje : Parti Pantai Laut Hijau

Posted by serenity9260 On 20:36 No comments

Biasa tengok parit atau paya nampak benda2 hijau yang namanya alga tu,terasa geli le pulak tengok.Tapi masalahnya orang China kat sini boleh suka pulak kan.Aku tulis tajuknya macam ni bukan sempena tempat tu nama laut hijau,bukan bro.Laut kat sini memang hijau betul(alga je la hijau,air laut kaler macam biasa je).Oleh kerana tiada pilihan,penduduk Qingdao,Shandong di China terpaksa juga meneruskan beach party diorang ni.Kalau aku ingat lagi la ilmu biologi aku ni,fenomena ni namanya eutrophication(betul kan?Hehe)

LOL Aje : Wrongulator,Kalkulator Dicipta Untuk Salah

Posted by serenity9260 On 20:29 No comments

Masa sekolah dulu pernah jugak la hack kalkulator orang supaya jawapan kalkulator tu salah tapi senang je nak betulkan.Tapi kalau pakai kalkulator ni,betulkan macam mana pun jawapan dia tetap akan salah!(tengok la nama dia).Berharga 4.95 Euro,aku rasa kalkulator ni hanya akan berada dalam kedai saja xkan keluar(siapa yang nak beli tu?)

Link asal

Giler Aje : Kenderaan Darat Terbesar Di Dunia(6 Gambar Dan Video)

Posted by serenity9260 On 20:25 2 comments

Kenderaan terbesar ni ialah Bagger 288.Ia merupakan sebuah mesin melombong bergerak yang digunakan di Jerman.Digunakan untuk melombong arang batu,kenderaan ini bersaiz 315 ft tinggi dan 721 ft lebar.Mampu mengangkut arang batu sehingga 240 000 tan dalam masa sehari.

Cool Aje : 5 Robot Melakukan Latihan Formasi(Video)

Posted by serenity9260 On 20:13 No comments

Daya tarikan yang ada pada 5 robot comel ni ialah mereka diarahkan secara AI(artificial intelligence) untuk melakukan formasi tanpa sebarang arahan.Quadrotor(benda yang macam helikopter tu)diarahkan untuk memerhatikan dan membetulkan kedudukan formasi robot2 ni.

Giler Aje : Saintis Mencipta Anjing Glow In The Dark(3 Gambar)

Posted by serenity9260 On 20:07 No comments

 Mungkin tak glow seperti cat neon yang selalu digunakan tu tapi ini merupakan genetik mutan paling gila sekali saintis pernah buat.Aku tataw kenapa saintis dari Korea Selatan ni(tataw nama la pulak!)mencipta anjing genetik ni.Cuma tahniah la sebab anjing ni berjaya dimutankan tanpa sebarang masalah(buat masa sekarang la sebab masa aku belajar biologi tak silap mutan ni banyak efek jangka masa panjang)

LOL Aje : Kini Apple Lebih Kaya Daripada Kerajaan US!

Posted by serenity9260 On 20:00 1 comment

Laporan asal dari sini

Agak kelakar namun inilah hakikatnya.Dalam keadaan ekonomi US yang sedang tenat,syarikat negara itu sendiri, Apple mempunyai harta yang lebih banyak daripada negara kuasa besar itu.Tapi kenapa Steve Jobs masih tak lepas Top 100 Richest Man in The World pun?Sebenarnya memang banyak syarikat yang dah melebihi jumlah harta US baru2 ni kerana merosotnya ekonomi US.Steve Jobs masih mahu syarikatnya meneruskan pelaburan yang banyak demi meningkatkan pertumbuhan ekonomi syarikat Apple(berpandangan jauh betul dia ni).

Wednesday, 27 July 2011

Saje Saje : Lagu Dari Member Aku,9 Bulan 9 Hari

Posted by serenity9260 On 21:29 No comments

Malam tadi member aku,Asyraf Fragella menghantar lagu ni kat aku.Lagu ni dicipta sewaktu dia masih menuntut dekat Kolej Matrikulasi Johor(aku pun belajar kat situ jugak).Kalau tengok dekat tajuk ni korang mesti boleh teka ekk macam mana lagu ni.Jangan risau,takde isu sensitif, sebaliknya hanya menyampaikan lagu ni dengan suasana humor dan relaks.Sangat kreatif.Dia pun da ada band dia sendiri.Don't worry Acap,walau di mana lu berada,gua kawan lu bro,gua mesti support lu.Jom dengar lagu ni,Tak rugi layan!

Fragella - 9 bulan 9 hari.mp3

p/s:lirik aku saja tak tulis,korang kena dengar dulu,hehe

LOL Aje : Bila Racer Menghantar Ibunya

Posted by serenity9260 On 21:19 No comments

Tak sangka masih ada lagi anak yang baik macam ni.Walaupun sibuk dengan dunia racingnya,dia sayangkan maknya dengan menghantar ibunya ke tempat yang ibunya ingin pergi(walaupun dengan helmet).Darius ni boleh dikatakan sebagai stuntman yang akan menguji kelajuan kereta atau motor yang selalu keluar dalam cerita dkumentari seperti Top Gear dan Mythbusters

Cool Aje : Bus Stand Yang Best!(Video)

Posted by serenity9260 On 21:11 2 comments

 Walaupun negara2 maju ni mempunyai bullet train,monorail dan sebagainya kenderaan awam yang konfem lebih pantas dari sebuah bas,ramai yang masih memilih bas sebagai pengangkutan utama mereka.

Cool Aje : Bagaimana Restoran Terbaik Di Dunia Membuat Masakan(Video)

Posted by serenity9260 On 21:00 No comments

El Bulli dikenali sebagai restoran terbaik di dunia kerana pelbagai masakan yang kreatif dan sedap boleh ditemui di sana.Dibangunkan oleh chef Sepanyol, Ferran Adria,restoran ini menjadi antara restoran paling berpengaruh dalam dunia masakan.Saksikan.

Cool Aje : Stage Light Menggunakan 250 Canon DSLR(Video)

Posted by serenity9260 On 19:49 No comments

Orang Jepun tidak pernah jemu menunjukkan kretiviti mereka apabila menggunakan 250 kamera Canon DSLR sebagai stage light.Kamera ni digunakan sewaktu pembikinan video klip artis kumpulan baru dari Jepun, Androp.Mereka memprogramkan litar yang membuatkan kamera2 itu mengeluarkan flash mengikut rentak lagu yang dinyanyikan.Memang cool!

Tuesday, 26 July 2011

Cool Aje : Casing Dan Dompet iPhone(Video)

Posted by serenity9260 On 19:00 3 comments

 Hebat betul iPhone ni.Ramai orang berlumba2 nak buat casing yang best untuk dia.Terbaru,casing berbentuk dompet untuk iPhone,sememangnya mudah untuk para pengguna iPhone.Casing ini bernama BookBook(sebab memang nampak macam buku kalau orang tengah baca ebook pakai iPhone.)

Cool Aje : Pencipta Plant VS Zombie Membenarkan Budak 9 Tahun Untuk Mencipta Game(Video)

Posted by serenity9260 On 18:54 2 comments

Siapa2 pernah main Plant Vs Zombie mesti tak sangka yang diorang boleh suka game tu walaupun mula2nya game tu nampak tak best untuk dimainkan.Namun ia menjadi antara fenomena game sebelum ditenggelamkan popularitinya oleh Angry Bird(aku dah boring dah main PVZ ni).Syarikat yang mencipta PVZ ni,Popcap,membenarkan peserta Popcamp(Owain Weinert) mencipta game terbaru Popcap,Allied Star Police.

Pelik Aje : Baju Yang Diperbuat Daripada Susu(Video)

Posted by serenity9260 On 18:40 No comments

Pelik jugak kenapa la dia tak buat pakaian daripada benda lain ekk?Jangan terkejut model yang kat atas ni sebenarnya sedang memakai baju yang diperbuat daripada gentian susu.Ada juga video yang menerangkan macam mana proses baju ni dibuat.Cuma masalahnya ialah baju ni tak basi ke??

Cool Aje : Meriam Lazer Navy USA

Posted by serenity9260 On 18:32 4 comments

Akhirnya,impian USA mahu melihat senjata Star Wars mereka menjadi kenyataan!!Sebelum ini senapang lazer telah dicipta,kali ini meriam lazer pula telah dicipta oleh pasukan Navy USA.Menggabungkan model M242 autocannon dan diinspirasikan dari Boeing's Laser Avenger, terciptalah meriam laser model MK 38 Mod 2 yang mampu menembak dengan 175 rounds pada jarak 2.5 kilometer.

Komen : Dia buat canggih2 ni nak pergi perang dengan siapa?

Cool Aje : Goggle Dan Cawan Dari Sisik Ikan

Posted by serenity9260 On 18:21 No comments

 Wow,itu lah yang berlaku dalam dunia teknologi sekarang.Sisik ikan juga mampu digunakan untuk menghasilkan barang.

Monday, 25 July 2011

Cool Aje : Ilustrasi Naga Hasil Artis Kreatif Kerembeyit,Artis Deviantart(15 Gambar)

Posted by serenity9260 On 18:58 2 comments

 Untuk peminat2 game fantasi atau penggemar ilustrasi dan wallpaper,nama Deviantart tidak asing lagi sebagai kumpulan yang mampu menghasilkan ilustrasi fantasi yang menarik dan hebat.Antara hasil yang terkenal ialah ilustrasi2 yang biasa peminat2 Dota lihat sewaktu game Dota tengah loading tu.Kerembeyit,antara artis utama Deviantart mempersembahkan koleksi seluruh ilustrasi naganya.Enjoy

Cool Aje : Rupa Kamera 1.4 Gigapixel(1,400 Megapixel) Pula!

Posted by serenity9260 On 18:51 No comments

Tahniah pada post Cool Aje : Gambar Kamera 268 Megapixel kerana berjaya menjadi Top 5 post di blog ni selama hampir 2 bulan dan terima kasih kepada mereka yang suka atau telah membaca post ni.Tapi,teknologi perkembangan kamera tidak tamat setakat tu je.Sekali lagi,NASA mengejutkan dunia teknologi angkasa dan fotografi dengan mencipta kamera angkasa mereka yang mempunyai resolusi 1.4 Gigapixel(1,400 Megapixel)!!

Giler Aje : Lelaki Sanggup Tersumbat Di Dalam Lubang Kumbahan Semata2 Kerana iPhone(Video)

Posted by serenity9260 On 18:37 2 comments

 Aku sebenarnya lebih nak tulis kesian aje daripada giler aje,tapi memang giler arh,sanggup dia masuk dalam lubang najis ni semata2 nak cari iPhone dia.Bomba dengan Jabatan Air cuti ke hari tu?

Cool Aje : Pesta Peralatan Neon Glow In The Dark(Video)

Posted by serenity9260 On 18:11 No comments

Sebenarnya aku tataw apa nak tulis dekat tajuk ni sebab tataw istilah apa yang best untuk event mundo neon glow in the dark ni.Tapi aku rasa korang taw kan cat2 yang boleh glow in the dark tu.Ha,tu la yang diorang tengah buat ni.Memang cool!

Saje Saje : Gambar Laptop Google,Chromebook

Posted by serenity9260 On 18:00 1 comment

Dulu Google ni hanyalah sebuah website yang menyediakan Google Search,lepas tu buat Gmail diorang.Tapi sekarang ni makin banyak benda yang cuba Google ceburi seperti Google Android,mengambil alih Youtube,Google Adsense,Blogger dan sebagainya.Dan kalau dilihat dari segi Google Android,agak menjengkelkan kerana mereka seperti cuba meniru Apple namun tiada apa2 tindakan dikenakan pada diorang nih.Sekarang tiba2 pulak diorang nak buat Chromebook,laptop diorang sendiri dengan Chrome OS,OS diorang sendiri.WTF??Mereka seperti mencuba sedaya upaya untuk memadamkan rekod Apple yang semakin menguasai pasaran dengan iPhone dan Macbook mereka.Tapi nak kritik lebih2 pun tak boleh jugak,orang bisnes,suka hati diorang la nak buat apa asalkan diorang dapat jadi kaya.

Saturday, 23 July 2011

Cool Aje : Taman Tema Warcraft(Video)

Posted by serenity9260 On 19:34 2 comments

Permainan Warcraft dan DotA menjadi fenomena di kalangan dunia gamers sehingga ia membawa populariti yang besar kepada game ni.Namun,entah kenapa dengan masalah Blizzard,pembangun game ini hanya mampu meneruskan siri World Of Warcraft sahaja secara aktif,yang lain pula hanya beberapa tahun sekali.Starcraft punya pelancaran baru keluar tahun ni,Diablo , dulu gempak la kata ada sambungan alih2 batang hidung pun tak nampak.Sambungan Warcraft lepas Warcraft 3 lagi la haram tak nampak.DotA pun Icefrog Group yang buat.Demi mengubat hati peminat yang mula kecewa dengan Blizzard,sekumpulan pencinta Warcraft dan Starcraft membina taman tema Warcraft dan Starcraft,World Of Joyland di Changzou, China

Giler Aje : Kereta Terlalu Panas Sehingga Boleh Buat Kuih!(Video)

Posted by serenity9260 On 19:19 1 comment

Ini satu perbandingan yang agak melampau la kalau nak kata dalam kereta sangat panas di tengah hari.Perempuan yang masak kuih dalam ni dia kata masak tapi aku tengok macam lembik je.Gaya kuih ni macam Chipsmore.Chipsmore bukan keras ke?

Cool Aje : Kek Rubik Cube Beserta Resipi

Posted by serenity9260 On 19:16 No comments

Rasanya semua orang pernah cuba dan berjaya selesaikan Rubik Cube ni.Ada yang tak berjaya??Tak apa,kalau geram sangat dengan Rubik Cube tu,korang makan je Rubik Cube tu dengan makan kek ni,haha.

Giler Aje : 2 Bullet Train Berlanggar!!(Video)

Posted by serenity9260 On 19:12 1 comment

Momentum sebiji peluru sama dengan sebuah lori kerana walaupun lori lembab berbanding peluru,berat yang ada pada lori membuatkan ia turut mempunyai momentum yang tinggi dan hampir menyamai kekuatan peluru.Itu momentum pada yang berat tapi tak laju atau ringan tapi laju.Macam mana dengan momentum yang berat dan laju pada nilai yang tinggi?Ingat Bullet Train ni ringan ke?Kelajuan Bullet Train yang paling rendah antara 250 km/h hingga 300 km/h.Itu Bullet Train yang biasa.Macam mana dengan Super Bullet Train di Jepun?Mampu melebihi 500 km/h!Tapi nasib baik la kemalangan ni hanya melibatkan Bullet Train yang biasa.Namun,kesannya masih dahsyat!

Friday, 22 July 2011

Giler Aje : Jom Makan Sotong Hidup!(Video)

Posted by serenity9260 On 19:10 No comments

Jepun sememangnya terkenal dengan makanan exotic laut mentah mereka,namun yang ini sudah melampau-lampau exoticnya.Menurut apa yang diterangkan oleh chef masakan ini,sotong ini sebenarnya sudah mati dan masak untuk dimakan.Kaki2 sotong itu hanya bergerak disebabkan berlaku pengaliran kicap dan garam di dalam otot sotong tersebut yang membuatkan sotong ini bergerak apabila kicap mula dituangkan.

Gempak Aje : Air Terjun Mengalir Secara Songsang(Video)

Posted by serenity9260 On 19:03 1 comment

Subhanallah,kalau Allah kata boleh air terjun ni mengalir songsang,boleh je dia songsangkan.Disebabkan kekuatan angin yang luar biasa,air terjun di Australia mengalir naik semula ke atas dan tak dapat turun ke bawah.Dilaporkan kekuatan angin mencapai kelajuan sehingga 120 km/h dan kejadian ini berlaku selama 24 jam!Hampir satu hari!Kawasan perairan Australia turut dikejutkan dengan amaran ombak setinggi 5 meter disebabkan kekuatan angin tersebut

Cool Aje : Lukisan Hasil Dari Tembakan Paintball(Video)

Posted by serenity9260 On 18:57 No comments

Mungkin kerana takut akan dikejar polis atau dicam pengganas,dua orang artis ni menggunakan paintball untuk menghasilkan sebuah karya mereka yang tersendiri.Cool!!Tapi rasanya diorang ni tetap kena tangkap jugak ekk sebab vandalisme?Dah dapat permit kot,hehe

Cool Aje : Kepala Orang Daripada Jaring Besi

Posted by serenity9260 On 18:52 No comments

Wow,dengan hanya menggunakan jaring besi,Jaume Plensa,artis dari Spain berjaya membina kepala seperti imej 3D yang sedang dibentuk.Seriusly cool!

LOL Aje : Perbandingan Antara Ibu Dan Planet Di Google+

Posted by serenity9260 On 18:47 No comments

Perbandingan yang agak kuang hajo di situ.Kalau kantoi dengan mak dia ni,mau kena kerat 18 nak bagi penyesalan kat dia ni

Thursday, 21 July 2011

LOL Aje : Jika Perang DSLR Antara Canon Dan Nikon Benar2 Terjadi

Posted by serenity9260 On 20:34 1 comment

Wow,satu papan chess yang benar2 kreatif.Idea ini muncul apabila dua syarikat kamera gergasi,Canon dan Nikon sentiasa menunjukkan kehebatan kamera mereka masing2,samada kamera digital atau DSLR.Permainan ni bukan syarikat permainan yang buat,sebaliknya syarikat lens,LensRental yang mencipta chess ini.Mungkin kerana mereka sudah penat nak menjawab pertanyaan pelanggan siapa yang lebih hebat,maka mereka suruh mereka tentukan sendiri melalui permainan ni

Cool Aje : Gitar Laser(Video)

Posted by serenity9260 On 20:23 No comments

Erm,sebenarnya laser yang dimaksudkan ialah akan ada laser di kawasan tali yang tangan kiri akan mainkan(apa namanya ekk?Chord ke).Ia satu ciptaan yang menarik kerana bila gitaris2 ni membuat konsert pada waktu malam dengan spotlight yang sangat serabai(tataw lagi apa aku nak istilahkan),gitar ni sangat sesuai untuk menunjukkan kehebatan gitaris tersebut menunjukkan skill mereka.

Cool Aje : Ubat Untuk Segala Masalah Gadget Yang Basah

Posted by serenity9260 On 20:17 No comments

Air merupakan sumber yang penting untuk semua hidupan di dunia.Tapi,air merupakan masalah kepada mesin dan gadget2 mini ni.Orang kata sebab air ni conduct elektrik,sebab tu jadi litar pintas atau short circuit,tapi sebenarnya bukan.Hanya air yang ada mineral je conduct elektrik(bukan air mineral,maksud aku macam garam semua tu).Kebanyakan air adalah penebat, so bila air yang memang senang mengalir masuk mana2 bahagian,dia akan halang arus elektrik secara separa(sebab jumlah mineral dalam air menentukan air tu penebat ke bukan).Tapi tu semua bunga je untuk mulakan entri aku.Entri ni sebenarnya nak bagitaw,masalah ketakutan pengguna gadget dan laptop terhadap air boleh dikurangkan dengan terciptanya beg plastik ni.Apa yang mangsa perlu buat hanyalah rendam kejap gadget dalam beg ni dan semua air akan disedut kedalam beg ni.

Gempak Aje : Kura-kura Menggunakan Roda Sebagai Kaki Palsu

Posted by serenity9260 On 18:50 No comments

Kesian kepada kura-kura ini kerana bahagian kaki sebelah kirinya diserang penyakit yang membuatkan kakinya terpaksa dipotong untuk mengelakkan jangkitan.Untuk memudahkan Gamera(nama kura-kura ni),para veterinar memasangkan roda pada bahagian kaki yang telah dipotong itu.Walaupun kehidupan kura-kura lebih banyak di dalam air,pemasangan roda ini diharapkan agar ia mudah berjalan ketika di darat.Kerja ini dilakukan oleh sukarelawan Washington State University's College of Veterinary .

LOL Aje : Gelanggang Untuk Gusti Jari

Posted by serenity9260 On 18:27 No comments

Bila tengok gambar ni,teringat le pulak zaman kanak2 aku main lawan2 jari ni.Tak sangka pulak ada idea untuk orang buat gelanggang macam ni.Sebelum ni aku pernah tunjuk peralatan kreatif dari Neatoshop iaitu pengasah pensil berbentuk hidung manusia.Kali ni,ini merupakan hasil terbaru mereka yang berjaya mencuri tumpuan aku.Berharga 6.95$ sebijik.Sesuai untuk mereka yang sukakan permainan ni atau ingin mengembalikan nostalgia kanak-kanak mereka

Wednesday, 20 July 2011

LOL Aje : Gol Penalti Paling Best Dalam Sejarah(Video)

Posted by serenity9260 On 19:10 No comments

Hahaha,terbaik la player ni.Keeper dia tercengang tu yang takley blah tu,bola tu slow je kot.Terkejut punya pasal,da gol sebijik,haha.