Here we hate artist gossiping but love technology gossiping!

Terbaik Serantau

Thursday, 14 July 2011

Cool Aje : 10 Motorsikal Terpantas Di Dunia

Posted by serenity9260 On 19:03 11 comments



Inilah dia, rupa2 motorsikal yang boleh dibeli di kedai2 biasa yang terpantas didunia,kecuali motor nombor satu, Dodge Tomahawk kerana ia merupakan motor eksklusif untuk peminat2 viper.Di atas ni merupakan motor biasa terpantas di dunia, Suzuki Hayabusa.Memegang rekod sejak dari tahun 2000 sehingga sekarang(berbeza dengan Dodge Tomahawk yang tak boleh dibeli dekat kedai biasa).Meh la teka berapa speed dia.Top speed dia ialah 397 km/h.Tu kalau yang fresh dibeli kat kedai.Kalau lepas renovate buat lumba haram?Try teka berapa speed puting beliung atau taufan?Kalau yang biasa, 360km/h.Bak kata orang,kalau hantar ribut biasa,ribut yang makan asap bro!Haha.Ribut paling teruk boleh mencatatkan kelajuan sehingga 450 km/h.Ni Hayabusa dah kalah la.Tapi,dengan Dodge Tomahawk,ni giler babi makan asap punya ni, 560 km/h!!Hanya kereta terpantas di dunia,Dodge Viper je boleh kejar motor ni.Kalau korang cuak sangat naik 2 bijik motor yang laju nak mampos ni,tekan read more untuk tengok motor2 lain yang boleh tahan laju dia ni.

10. Ducati 1098s. Top Speed = 271 km/h(tak lebih 300,ceh!)


9. BMW K 1200 S. Top Speed = 278 km/h(tak lebih 300 jugak,standard lagi ni)

8.Aprilia RSV 1000R Mile. Top Speed = 278 km/h(standard jugak,motor orang putih semua perlahan2 ekk?Hehe)

7.Kawasaki Ninja. Top Speed = 283 km/h(Standard jugak.Kawan2 aku ramai yang suka Ninja ni)
6. MV Augusta F4 1000R. Top Speed = 299 km/h(Sikit je lagi,hehe)

5. Yamaha YZF R1. Top Speed = 297 km/h(Aikk,cmne ni nombor 5 pulak)

4. Honda CBR1100XX Blackbird. Top Speed = 310 km/h(sempat pegang rekod selama 2 tahun sebelum dirampas oleh Suzuki Hayabusa)

3. MTT Turbine Superbike Y2K. Top Speed = 365 km/h(Lepas la jugak kalau kena kejar puting beliung)

2. Suzuki Hayabusa. Top Speed = 397 km/h(Tiba2 terasa macam nak beli pulak motor ni.Nak tengok berapa tiang polis kejar aku,haha)

1. Dodge Tomahawk. Top Speed = 560 km/h(Peh,kereta F1 pun goyang kalau lawan motor macam ni!)



Ni video khas untuk korang,polis kena makan asap dengan Hayabusa





Komen : Ni kalau eksiden ni,konfem mayat terbang ni!!

11 comments:

Dodge Tomahawk tu dh mcm bntuk kete jer aku tgk.....

sorry, i thought fastest sports car in the world is Bugatti Veyron. Dodge Viper is not even in the top 10 list! please do some research.

@Anonymous
itu yang terbaru kan?tapi still tak boleh lawan dodge tomahawk.top speed dodge tomahawk = 560 km/h,bugatti veyron = 408 km/h.

cek info wikipedia tentang bugatti veyron kat sini
http://en.wikipedia.org/wiki/Bugatti_Veyron#Specifications_and_performance

@serenity9260 LOLLL. ko ni jgn la gelabah sgt. aku x ckp pon bugatti veyron lgi laju dr tomahawk. plis read my comment carefully...and i've read about veyron long time ago. just nak perbetulkan info yg ttg dodge viper tu..understand?

owh sorry lupa. bugatti veyron dah bertahun dah pegang takhta fastest sports car in the world even b4 this post. but recently i read somewhere another car has surpassed Bugatti Veyron but I cannot recalled its name.

@Anonymous
okey,sorry aku tataw.cuma aku just teringat rancangan ripley tnjuk dodge viper lwn jet f-15 mase tls post ni,aq pn xterpikir nk research psal kereta.nanti aku betulkanipley tnjuk dodge viper lwn jet f-15 mase tls post ni,aq pn xterpikir nk research psal kereta.nanti aku betulkan

@serenity9260
hehe. no big deal la. biasala tu kalo tersilap. cuma mana yg bole diperbetul kita betulkan.. =)

Kena kaji dulu sebelum siar dalam blog ni, banyak facts yang tak betul ni....Buat orang gelak la...

@Anonymous
aku rasa aku salah kt bhgn dodge viper tu n aku da betulkan.kalo ko stakat kata byk salah tp xckp pe yg salah,bek ko xyah komen dodge viper tu n aku da betulkan.kalo ko stakat kata byk salah tp xckp pe yg salah,bek ko xyah komen

klu er6 no brpe terlaju??

Post a Comment