Here we hate artist gossiping but love technology gossiping!

Terbaik Serantau

Friday, 8 July 2011

Info Aje : LinkedIn Menewaskan Myspace Dan Twitter,Menjadi Laman Sosial Nombor 2 USA

Posted by serenity9260 On 19:30 No comments

Mula2 aku tataw langsung apebenda la LinkedIn ni bila baca berita2 online ni.Ingatkan macam Megaupload ke,Mediafire ke(sebab teringat Linkshare mase tu,hehe).Ia merupakan laman sosial terbaru dari USA yang dilancarkan.Ia mendapat sambutan yang baik di USA dan sekarang berjaya mengatasi Twitter dan Myspace di sana.Power betul.Orang Malaysia baru nak start main Twitter,aleh2 dah kalah dah dekat USA.
Apa yang istimewanya LinkedIn ni?Keistimewaannya ialah ia mempunyai kabel dengan syarikat2 awam dan swasta untuk memudahkan para pekerja menghantar dokumen dan segala kertas kerja mereka,selain mengurangkan jurang sosial antara pekerja(pekerja2 di USA takde beza dengan robot bila buat kerja,senyap dan takde borak2).Kini,ia juga mempunyai kabel dengan universiti,kolej dan sekolah(lagilah ramai orang nak pakai).Namun,ia tetap mempunyai fungsi seperti laman sosial yang lain seperti chat,comment,inbox dan lain2.

Kalau terasa nak try,tekan dekat sini.

Rasanya Malaysia mungkin akan menggunakan pendekatan yang sama jika ia sesuai dengan sistem kerja online di Malaysia.(yeke sesuai?Facebook pun aku dengar nak kena block)

Komen : Aku ada Facebook pun da semput.

0 comments:

Post a Comment