Here we hate artist gossiping but love technology gossiping!

Terbaik Serantau

Wednesday, 6 July 2011

LOL Aje : Bila Beruk Indonesia Pegang Kamera

Posted by serenity9260 On 18:52 4 comments


Takde mana2 jurugambar professional yang tolong ambikkan gambar ni melainkan beruk ni sendiri.Wah,beruk pun pandai pegang kamera!Siap taw bila nak senyum lagi,haha.Kejadian ni berlaku bila seorang jurukamera,David Slater pergi ke taman negara di Sulawesi,Indonesia.Dia ditemani beberapa orang tempatan untuk memasuki taman negara berkenaan.Dia tertarik dengan beberapa ekor monyet jenis black macaque kerana ia merupakan jenis yang bijak sedikit berbanding monyet2 biasa.Mungkin tidak biasa dengan kehadiran manusia,monyet2 ini tidak berasa terancam bila berhadapan dengan manusia.

David sendiri bingung bagaimana mereka tahu cara untuk menggunakan kamera atau tidak sengaja menekan butang(tapi tengok gambar kat atas,macam taw main facebook le plak beruk ni,hehe).Dia sengaja membiarkan kameranya dipegang untuk beberapa waktu untuk melihat bagaimana monyet ini menggunakan kamera dan mengambilnya kembali.


Gambar yang diambil monyet itu sewaktu David meminta kameranya daripada salah seekor monyet itu
Tapi bagi aku ini jugak yang terbaik.Hahaha,beruk IT agaknya

 Berita Penuh Di Sini!

Komen : Aku kalau nampak monyet ke,kera ke memang aku sebut beruk dulu.Sorry ya

4 comments:

addoiii aiiii...beruk pun dh pndai amik gmbar ek hahahahaha :D

beruk bertamadun,hahaha

Post a Comment