Here we hate artist gossiping but love technology gossiping!

Terbaik Serantau

Wednesday, 6 July 2011

Pelik Aje : Terrafugia,Kereta Terbang Pertama Dipasarkan Pada 2012

Posted by serenity9260 On 19:28 1 comment

Nampak kereta ni macam cool aje ekk??Tapi kenapa aku tak label pakai tajuk tu?Itu korang akan taw lepas tengok rupa sebenar kereta ni bila berjalan atas jalan raya


Nama kereta ni ialah Terrafugia.Mula dicipta pada tahun 2009.The National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) telah membenarkan kereta ini digunakan di atas jala raya biasa dan dijangka mula dipasarkan pada tahun 2012.Berharga 250 000$,sebanyak 100 tempahan sudah dibuat dari seluruh dunia.Ia tak seperti kereta terbang yang biasa kita tengok dalam movie2 atau kartun.






Berikut ialah video tersebut.Agak pelik rupanya dan susah nak terbang sebenarnya.Tapi ni video pada 2009.Tahun depannya video tinggi sikit kot die terbang



Komen : Korang tengok pelik tak??Ke aku sorang je rasa pelik?Haha

1 comments:

terbaik lah....kenderaan 2 kegunaan..darat dan udara..bagus tu

Post a Comment