Here we hate artist gossiping but love technology gossiping!

Terbaik Serantau

Thursday, 25 August 2011

Cool Aje : Cermin Mata Yang Ada Subtitle Dari Sony

Posted by serenity9260 On 19:27 No comments

Amerika merupakan antara negara pengeluar filem2 blokbuster terbesar dunia. Maklumlah, kalau under Hollywood, diorang akan cuba yakinkan dan promote semua orang yang cerita tu best padahal biasa2 je. Maka, kebanyakan filem di Amerika memang tiada subtitle melainkan kalau filem tu dari luar Amerika. Sony melihat ini sebagai peluang untuk mencipta produk baru bagi membantu golongan tertentu terutama golongan cacat pendengaran dengan menyediakan cermin mata yang boleh memaparkan subtitle sewaktu menonton filem dalam wayang. Tapi rasanya berguna jugak cermin mata ni pada orang lain sebab bukan jelas pun apa orang2 yang berlakon ni cakap.



0 comments:

Post a Comment