Here we hate artist gossiping but love technology gossiping!

Terbaik Serantau

Thursday, 18 August 2011

Info Aje : Apple Mahu Sekat Penjualan Samsung Galaxy Di Belanda

Posted by serenity9260 On 19:39 2 comments

Nampaknya dendam Apple terhadap Samsung terutama jenama Samsung Galaxy masih membara.Mungkin tak puas hati dengan kekalahan mereka tentang penarikan semula larangan jualan Samsung Galaxy Tab 10.1, mereka kini mahu memulakan siri perang yang baru dengan memohon larangan jualan di Belanda.

Larangan ini tidak terhad kepada Samsung Galaxy Tab 10.1 sahaja tetapi apa2 jenama Samsung yang menggunakan jenama Samsung Galaxy termasuk siri smartphone Samsung Galaxy yang dinantikan orang ramai.Tak cukup dengan tu, mereka mahu larangan terhadap barangan import, pembungkusan, stok, eksport dan pengedaran di Belanda dari syarikat Samsung Korea dan cawangan Samsung di Belanda.

Belanda menjadi sasaran terbaru Apple memandangkan undang2 Jerman gagal memenuhi tuntutan Apple.Belanda pula memiliki set undang2 yang berbeza dari Jerman(memang la semua negara ada set undang2 yang berbeza kan?).Mungkin jika gagal di Belanda juga kali ni, mereka akan terus melobi negara Eropah yang lain untuk melarang jualan Samsung Galaxy di Eropah.

Erm,kalau satu model je mungkin la Samsung boleh bersabar lagi.Kalau dah semua siri Samsung Galaxy tak boleh jual,Samsung nak bersabar jugak ke??(batu api kejap)

Komen : Kepada yang ada iPhone atau tengah fikir nak beli smartphone apa, jom ramai2 cekau satu Galaxy sebagai tanda sokongan kepada syarikat smartphone Asia terunggul ni.Menyinga jugak dengar perangai mengada2 Apple ni

2 comments:

Baru2 ni aku terjumpa iPhone4 kt parking catefoure w.maju. Nasib baik ternampak bawah tayar klu tidak penyettt siot lh iPhone4 tu kene gelek. Tapi aku return semula pada empunya sebab aku dah ada S2 dan sememangnya tak berminat pun ngan iPhone4..kera sumbang rasanya klu pakai iPhone4 :-):-):-)....

Post a Comment