Here we hate artist gossiping but love technology gossiping!

Terbaik Serantau

Saturday, 6 August 2011

Info Aje : Smartphone Terbaru Motorola,Motorola Photon 4G Berkuasa NVIDIA(10 Gambar Dan Video)

Posted by serenity9260 On 17:51 1 comment

Untuk kaki gamer mesti taw betapa dahsyatnya graphic card NVIDIA GeForce. Tapi macam mana pula kalau graphic card tu diletakkan ke dalam sebuah smartphone?Motorola Photon 4G cuba merealisasikan idea itu dengan meletakkan chip NVIDIA Tegra 2 ke dalam handset ini.

Pertama dikeluarkan oleh mobile operator USA, Sprint dengan harga $179-$199(Link asal) dijangkakan ia akan meneruskan legasi Motorola Atrix 4G yang dikatakan menyamai kehebatan dengan HTC Thunderbolt 4G dan iPhone4, smartphone terbaik setakat ni.Ia dijangka akan dikeluarkan di pasaran dunia pada bulan hadapan tapi untuk orang Malaysia,jangan la harap bulan depan sangat sebab tak banyak kedai yang berminat nak jual handset 4G ni memandangkan network 4G yang masih terbatas di Malaysia ni(handset 4G takde GPRS,so kalau korang balik kampung,takde line la).Kenapa la handset 4G tak support GPRS ni?Kalau tak support EDGE boleh tahan lagi.

Tak dapat tengok depan mata tapi kat Youtube je.Rasa2nya handset ni memang best dan berbaloi untuk dibeli.Berdasarkan kadar purata 1USD sama dengan RM 3,handset ni mungkin dalam RM 600 ke atas,tapi tu tak masuk cukai import,cukai kargo,cukai3 dan segala macam cukai yang mengarut kat Malaysia ni dan akhirnya harganya jadi mahal nak mampos macam Samsung Galaxy S2(handset ni harga 299USD,patot berapa je lepas convert,tapi sebab cukai3 yang mengarut ni,ia jadi mahal).

General 2G Network CDMA 800 / 1900
  GSM 850 / 900 / 1800 / 1900
3G Network CDMA2000 1xEV-DO
Announced 2011, June
Status Coming soon. Exp. release 2011, July 31st
Size Dimensions 126.9 x 66.9 x 12.2 mm
Weight 158 g
Display Type TFT capacitive touchscreen, 16M colors
Size 540 x 960 pixels, 4.3 inches
 - Multi-touch input method
- Accelerometer sensor for UI auto-rotate
- Proximity sensor for auto turn-off
- Touch-sensitive controls
Sound Alert types Vibration; MP3, WAV ringtones
Loudspeaker Yes
3.5mm jack Yes
Memory Phonebook Practically unlimited entries and fields, Photo call
Call records Practically unlimited
Internal 16 GB storage, 1 GB RAM, 2 GB ROM
Card slot microSD, up to 32GB
Data GPRS No
EDGE No
3G Rev. A, up to 3.1 Mbps, LTE
WLAN Wi-Fi 802.11 b/g/n, DLNA, Wi-Fi hotspot; WiMAX 802.16 e
Bluetooth Yes, v2.1 with A2DP, EDR
Infrared port No
USB Yes, microUSB v2.0
Camera Primary 8 MP, 3264x2448 pixels, autofocus, dual-LED flash
Features Geo-tagging, face detection, image stabilization
Video Yes, 720p@30fps
Secondary Yes, VGA
Features OS Android OS
CPU Dual-core 1GHz ARM Cortex-A9 proccessor, ULP GeForce GPU, Tegra 2 AP20H chipset
Messaging SMS (threaded view), MMS, Email, IM, Push Email
Browser HTML
Radio No
Games Yes + downloadable
Colors Black
GPS Yes, with A-GPS support
Java Yes, via Java MIDP emulator
 - SNS integration
- Digital compass
- HDMI port
- Active noise cancellation with dedicated mic
- MP3/WAV/WMA/AAC+ player
- MP4/WMV/H.263/H.264 player
- Google Search, Maps, Gmail,
- YouTube, Google Talk
- Built-in kickstand
- Document viewer
- Photo viewer/editor
- Organizer
- Adobe Flash 10.1
- Voice memo/dial/commands
- Predictive text input (Swype)
Battery   Standard battery, Li-Po 1700 mAh
Stand-by
Talk time Up to 10 hours (2G) / Up to 9 hours (3G)

Sumber : GSMArena







1 comments:

Nice and quite informative post. I really look forward to your other posts.
CyberPowerPC Laptops

Post a Comment