Here we hate artist gossiping but love technology gossiping!

Terbaik Serantau

Friday, 27 January 2012

Cool Aje : Robot2 Tarian Sempena Tahun Baru China(Video)

Posted by serenity9260 On 17:33 No comments



Masih ramai yang meragui namun kemajuan teknologi negara China semakin hari semakin meningkat. Contoh yang seterusnya,robot tarian yang bakal mengalahkan semua band2 K-POP kesayangan rakyat Malaysia ni dari China!




Komen : Masuk Showdown konpem menang!

Info Aje : FBI Bakal Disaman Kerana Menutup Megaupload

Posted by serenity9260 On 17:28 No comments



Bukan semua orang sokong tindakan FBI melancarkan SOPA malahan terlalu banyak yang benci dan menyampah dengan tindakan mereka yang terus menyerang orang tanpa sebab yang betul.Pemilik Megaupload cuma membenarkan program file-sharing,bukan membenarkan piracy.Oleh kerana diorang malas nak delete satu2 file2 pirate dalam tu,diorang terus menahan eksekutif2 Megaupload dan penjara sampai 50 tahun!(pengasas je).Memang banyak file piracy dalam Megaupload tapi banyak juga file2 penting yang orang biasa upload sebagai backup,risau diserang virus kalau simpan dalam pc.Oleh kerana Megaupload ditutup dan tak berfungsi,golongan2 yang kehilangan file2 penting termasuk syarikat2 perniagaan mengalami kerugian dan tekanan.Diorang memang tekad nak saman FBI neh!Saman jangan tak saman!Aku support korang dari belakang!

Artikel asal

Komen : Oh SOPA,cepat la berhenti!Aku nak download DOTA 2 ni

Tuesday, 24 January 2012

LOL Aje : Panduan Nak Texting Semasa Berjalan Kaki Dengan Selamat (Video)

Posted by serenity9260 On 21:06 1 comment

Kepada yang selalu sangat texting masa tengah berjalan kaki tu cuba kurang2kan sikit tabiat tu sebab bak kata orang tua2,masa berjalan,pandang depan! =)


LOL Aje : Antara Kerja Yang Manusia Mungkin Tak Sanggup Nak Buat(7 Gambar)

Posted by serenity9260 On 20:59 2 comments

Uhh,mungkin aku tak patut kata LOL kerana setiap manusia berhak memilih kerja apa yang dia nak asalkan rezekinya halal.Tapi kerja2 yang berikut ni memang agak melampau. 


Cool Aje : Lagu Protes Megaupload Daripada Dan Bull(Video)

Posted by serenity9260 On 20:52 1 comment

Jom dengar apa yang Dan Bull proteskan dalam lagu ni

Cool Aje : Melukis Potret Yao Ming Dengan Basketball(Video)

Posted by serenity9260 On 20:48 1 comment



Hari ni terlalu banyak cara pelukis2 menunjukkan kreativiti mereka dalam seni lukisan.Ada yang pakai pasir dan sebagainya.Hari ni meh tengok macam mana orang melukis pakai basketball pulak.Cool!

Cool Aje : Proses Negatif Ni Menjadi Gambar Dengan Otak Sahaja

Posted by serenity9260 On 20:44 No comments

Aku sebenarnya tak suka optical illusion ni terutama kalau optical illusion macam budak2 punya.Tapi ni satu optical illusion yang cool jugak la bagi aku.Tenung 3 titik berwarna kat hidung permpuan ni selama 30 saat dan pandang dinding atau apa2 permukaan putih lepas tu.Gambar yang korang tengok ni akan muncul versi berwarna dalam masa yang singkat dalam kepala korang.Yeah,pasni boleh la korang proses gambar pakai otak je

LOL Aje : Movie Blockbuster Bertemakan Kucing

Posted by serenity9260 On 20:40 2 comments


Ni entah siapa2 yang nakal edit2 poster movie ni.Tapi kreatif,hehe

Monday, 23 January 2012

Cute Aje : Hubungan Mesra Antara Paus Dan Dolphin(Video)

Posted by serenity9260 On 20:28 1 comment



Kalau haiwan tu sama spesis main lompat2 atas kepala,maybe biasa dilihat.Dan korang biasa dihidangkan dengan kemesraan haiwan2 darat macam anjing dengan kucing,kucing dengan tikus,monyet dengan harimau dan sebagainya.Kali ni nampak pulak dua haiwan laut ni bermesra2 iaitu antara dolphin dan paus.Cool!



Komen : Manusia makin lama makin tak mesra tapi haiwan lain pulak.Memang macam tu ke?

Cool Aje : Rapid Fire Archery Yang Cool(Video)

Posted by serenity9260 On 20:22 2 comments


Ye2,prempuan ni maybe cantik tapi aku bukan nak suruh tengok muka,tengok skill dia memanah.Pantas.Kat hujung video tu korang akan nampak dia tak tembak ke arah sasaran yang biasa orang tembak masa memanah tapi kalau korang perhati betul2,memang hampir semua anak panah dia berada pada satu sasaran yang sama




Komen : Boleh la apply Olimpik pasni

Cool Aje : BMW Buat Kereta Bergerak Sendiri Tanpa Pemandu(Video)

Posted by serenity9260 On 20:17 1 comment


Semakin lama makin ramai pulak syarikat kereta nak buat kereta tanpa pemandu.Mungkin suasana dalam cerita I-Robot dan mana2 cerita futuristik bakal kita lihat tak lama lagi dan seperti pembaca aku pernah beritahu dulu,lepas ni dah takde orang susah payah buat test JPJ,hahaha




Komen : Lepas ni budak sekolah pun dah boleh bawak kereta kalau benda ni betul2 selamat,haha

Sunday, 22 January 2012

Info Aje : Bagaimana Orang Jepun Kira2 Pakai Garisan?(Video)

Posted by serenity9260 On 18:08 1 comment



Orang Jepun ni memang terlalu kreatif sampai matematik pun tak payah pakai kalkulator

LOL Aje : Polis Filipina Breakdance Masa Bertugas(Video)

Posted by serenity9260 On 18:00 1 comment



Agaknya polis ni terlalu boring dan stress jaga trafik sampai nak buat macam ni kot,huhu




Komen : Rasanya lepas ni semua polis akan ada kelas tarian pulak kot

Info Aje : Selepas Megaupload,Filesonic Pula Ditutup Selepas SOPA

Posted by serenity9260 On 17:58 1 comment


Argghhhh,tutup Megaupload aku boleh terima lagi sebab aku tak selalu pakai yang tu tapi tutup filesonic ni leceh ar.Selalu aku download game dengan album kat sini.Laju pulak tu(kalau pakai shimory la).Berikutan penutupan Megaupload dan penangkapan eksekutif2 Megaupload,Filesonic mengambil langkah selamat dengan disable-kan file-sharing ability pada websitenya.Website diorang still tak tutup lagi tapi beberapa ciri utama file-sharing telah ditutup.Sama je macam tutup terus ekk??

Giler Aje : Tertembak Paku Ke Dalam Kepala Secara Tak Sengaja

Posted by serenity9260 On 17:50 1 comment


Sememangnya Dante Autullo seorang lelaki yang kuat apabila beliau secara tak sengaja terbenamkan sebatang paku ke dalam kepalanya.

Autullo sedang berdiri di atas tangga mengambil mesin penembak paku di atas dinding,namun beliau gagal menggenggam mesin itu dengan baik lalu terlantun dan terkena kepalanya.

Ni artikel asal dari Chicago Tribune :

Autullo was standing on a ladder, reaching over his head to drive nails into the top of a wall, when he lost his grip on his nail gun. The recoil swung the gun back and pressed it against his skull. From the outside, it appeared to be a minor scrape, but just below the skin was the head of a nail.




Link Asal

Komen : Uhh,konfem pedih maa!!

Cool Aje : Controller NES Terbesar Di Dunia(Video)

Posted by serenity9260 On 05:23 1 comment


Mungkin ada generasi2 yang sempat merasa game klasik NES ni(aku tak merasa jugak).Antara game yang terkenal boleh dimain masa ni ialah Mario Bros.Maka, peminat2 NES ni pun buat controller NES terbesar di dunia ni untuk mengingatkan pada dunia betapa legendnya game ni.Dan jangan ingat ni arca ye,controller ni boleh dimain




Komen : Aku rase yang kecik ni pun da selesa da kot

Pelik Aje : Rumput Diletakkan Di Dalam Selipar

Posted by serenity9260 On 05:16 1 comment



Penciptanya, Krispy Kreme pernah mengimpikan untuk sentiasa berjalan di atas taman yang nyaman. Hari ni, beliau meletakkan turf sintetik pada selipar rekaannya supaya pemakainya merasa selesa seperti berjalan di atas taman. Pada mereka yang berminat,mungkin boleh order di luar negara pada harga $31 atau tunggu selipar ni sampai Malaysia.

Link asal

Komen : Lama2 penyek jugak rumput ni kan?Selesa lagi ke masa tu?Huhu

Saturday, 21 January 2012

Cute Aje : Perempuan 8 Tahun Menyanyi Lagu Hardcore

Posted by serenity9260 On 07:50 1 comment

Yeah,video seorang kanak-kanak bernama Juliet yang berusia 8 tahun nampaknya begitu meletup2 di youtube sekarang kerana menyanyikan lagu yang agak keras pada usianya.Tak salah rasanya kalau beliau nak nyanyi lagu hardcore.Awat hang tak screamo sekali?




Komen : Bagus2

Thursday, 19 January 2012

Cool Aje : Kalkulator TI-nspire Boleh Main Game Doom 2!(Video)

Posted by serenity9260 On 23:42 No comments



Biasanya aku dengar PSP atau NDS boleh buat main game power2 kat tangan ni,rupa2nya kalkulator pun boleh!Lepas ni agak2 aku da habis jawab exam math boleh main game kejap sementara nak tunggu masa exam habis kat dalam dewan yang sejuk membeku tu!



Komen : Betul tak dalam video ni kalkulator?Tak caya,tanya orang yang buat video ni,jangan tanya aku

Cool Aje : Bandar Di Afrika Ni Tak Banjir Sebenarnya

Posted by serenity9260 On 23:38 2 comments



Nampak macam bandar ni banjir tapi tak sebenarnya. Bandar Ganvie di Republik Benin ni dibina di atas tasik Nokoue. Mungkin komuniti kat sini memang seronok tinggal di atas tasik ni,maklum la,bil air tak payah bayar.






LOL Aje : Selepas Cap Jari, Cap Punggung Pun Ada

Posted by serenity9260 On 23:29 No comments


Sekarang ni terdapat pelbagai cara untuk mengesan identiti seseorang.Paling asas semestinya cap jari tapi dengan kecanggihan dunia zaman sekarang,cap jari dan DNA dah jadi semakin kabur untuk menjejaki seseorang terutama penjenayah atau orang yang hilang. Para saintis Jepun di Advanced Institute of Industrial Technology kini memperkenalkan sistem mengesan cap buntut,oppss,cap punggung sebagai cara baru untuk mengenal pasti identiti seseorang

Artikel asal

Komen : Kalau orang tu kuruskan buntut dia atau gemukkan buntut dia pun susah jugak nak trace.Macam mana orang Jepun buat ekk nak beza2kan buntut2 ni?

Cool Aje : Kecanggihan Konsert Di Jepun(Video)

Posted by serenity9260 On 22:57 2 comments


Semua kawan dan pembaca tegar blog ni mungkin sedia maklum aku merupakan peminat J-Rock atau Japan-Rock. Aku tak berapa minat nak dengar lagu2 rock omputih,konon poyo boleh menyanyi sambil main gitar sekali,bila buat live hancur terus!Aku suka dengan band2 Jepun ni sebab diorang betul2 fokus dan cuba lakukan yang terbaik untuk menggembirakan peminat mereka,bukan just berpoyo-poyoan kat atas stage tu.

Kalau setakat gambar ni maybe korang tak faham part mana yang canggih tu.Aku cadangkan korang try la usha video ni kalau berminat nak tengok apa yang aku kata canggih tu.




Komen : Part hologram dia pusing2 tu yang paling aku suka!Cool habis!

Saje Saje : Back With New Momentum!!!

Posted by serenity9260 On 06:34 2 comments


Uhhh,habis jugak semester 1 aku kat universiti ni. Pada mereka2 yang asyik memaki aku kat Facebook bila nak update blog,ok, aku return sekarang ni!!!Memang busy giler babi ahh jadi junior balik setelah bertahun jadi senior kat sekolah.Damned!!!Banyak cerita best yang aku tak mampu nak share dengan korang pasal teknologi disebabkan busy yang melampau ni.Ditambah lagi dengan wifi yang tak berapa ehem kat kolej(laju kat cyber lab je,malas nak pegi,hahaha!!!),lagi la malas aku nak update blog.Aku pernah try 2-3 kali update kat kolej tapi semua try tu amek masa 2jam. Sepanjang tempoh 2 jam tu memang takde orang kat bilik,roomate aku pergi mana tah.So, aku mencarut dan memaki dengan sepuas2 hati aku untuk menyedapkan hati aku.Standard aku boleh update sampai 5 artikel,tapi kat sana just 2 artikel,tu pun 2 jam.Perghh,aku nak carut lagi, tapi rasanya tak manis nak mencarut kat blog sendiri(hehe).

Dekat 4 bulan jugak la untuk 1 semester tu.Rasanya masa aku tinggalkan page Trik Aje,ada la dalam 200 lebih like agaknya tapi sekarang dah jadi 324 like!!!bertambah 100 like tanpa sebarang promote.Boleh la aku nak kata bangga jugak,rasa terharu pun ada jugak sebab ada jugak la yang like page ni walaupun aku tak update apa2.Terima kasih kepada anda semua yang terus membaca walaupun aku takde dalam 4 bulan yang lalu.Sekarang aku kembali untuk terus mempromote blog aku seganas dahulu,myahahahaha.

Sepanjang aku tak update, aku kena selalu tengok inbox aku untuk tengok update,hantar assignment and macam2 perkara mengarut universiti yang dianggap penting bagi diorang.Banyak jugak komen2 negatif yang aku dapat kat dalam blog2 aku tu.Kalau post tu pasal pendapat aku je,maybe aku boleh consider lagi la.Tapi kalau kat post yang fakta dia valid pun nak kata aku menipu jugak,GO FUCK YOURSELF!!!Korang terlalu paranoid dengan nasihat bahawa "Bukan semua info kat internet tu betul".Woi,accept info dengan otak la bro,bukan dengan logik akal dan cakap orang dan adat2 lama.Ceh,sebelum emo aku naik,baik aku stop dulu,hahaha.

Dekat universiti, aku perasan ada dua fenomena besar yang tengah melanda kat negara ni,Vlogging dan website 9GAG!Vlogger yang aku suka opkos la matluthfi90.Dia straight forward dan ada sense of humour yang best.Tak perlu berselindung dan ada sikap judgemental dalam diri.9GAG ni pulak aku taknak baca sebab aku takut boleh ketagih,hahaha.Siapa2 yang dah ketagih dengan 9GAG,tahniah la,haha.Siapa2 yang tak try lagi 9GAG ni,baik cuba buka.Mana tahu,banyak ilham masuk ke.Banyak ilmu keluar ke.Siapa tak percaya aku tak baca benda ni,lantak korang la.Aku ada cara lain nak gelak sorang2,hahaha.

Satu benda kat universiti ni,orang kata nak berjaya kena sentiasa alert,tapi bila semester 1 aku ni habis,aku rasa ada benda lagi penting iaitu rasional.Masa korang tengah minggu ujian,korang dipaksa utamakan aktiviti universiti daripada test.Nak tanya la kan,antara aktiviti universiti dengan markah test,mana satu ekk masa depan korang??Ada kawan aku emo dengan aku sebab aku tak ikut aktiviti universiti sebab masa tu tengah test.Aku malas nak berdebat,kang hilang kawan,susah la pulak kan.Bila markah aku tinggi dalam 5-6 markah dari dia,dia touching dengan aku.Nampak siapa yang bebal sekarang ni?Nak berjaya,pandai2 la fikir mana satu lagi rasional.Hatta majalah Newsweek kat US tu report pasal kejayaan besar giler babi nak mampus kejayaan aktiviti universiti yang ko anjurkan tu,bila result test jahanam,ada reporter tu kisah?Ada penganjur tu kisah?Ada senior2 ko yang paksa ko join aktiviti2 mengarut ni kisah akan failnye ko dalam test?Ada ke?Tu yang aku kata rasional tu penting kat universiti ni.Mental pun kena kuat sikit.Kalau korang tak join pape kat universiti,ada kemungkinan korang dibasuh senior2 korang yang hebat sangat tuh.Kuatkan mental,kalau diorang halau korang dari kolej,korang blah je.Nampak macam penakut tapi buat apa kau nak study satu bumbung dengan orang2 yang menyakitkan hati ni?Tu la pentingnya rasional.Alert dengan perkembangan pun penting jugak,tapi just alert dengan akademik korang je la.Pasal camping2,aktiviti2 ni takyah nak over lebih2.Agak2 member korang yang ajak,baru join.Tu pun tengok dulu event tu best ke tak,jangan masuk je.Aku memang tak berapa aktif pun kat kolej.Aku tau cukup merit,dapat la stay.Yang penting fokus kat akademik.

Sebelum aku masuk universiti pun aku heran sebenarnya kenapa budak2 junior yang baru masuk ni susah nak score,padahal semester 1 dan 2 ni la yang penting giler babi sebab semester ni la gunanya nak mintak biasiswa,lepas tu da tak layan da.Merana la dengan PTPTN korang tu.Bila aku masuk universiti ni baru aku taw kenapa.Sebab benda2 mengarut macam ni la.Nak study pun dihalangnya.PALE BUTO LU!!!Aku datang universiti nak study,bukan jadi kuli la!Nak lawan pun,memang tak mungkin la.Junior 20 orang,senior dalam 80 orang,boleh ke?Kena la ikut cakap diorang.Tapi aku anggap tu semua bullshit!!Semester 2 ni aku mesti buat betul2.Aku nak biasiswa la,taknak merempat pakai PTPTN macam ehem2 kat kolej tu.Duit dah habis,tiap2 minggu mintak parents masuk duit RM500 dalam bank.Aku start duduk matrik aku dah segan la nak mintak duit kat mak bapak aku!Dah le skang ekonomi tengah teruk,lagi teruk kalo buat camtu,uhh!!

Okey la,aku habiskan segala bebelan kejadah aku kat sini je la.Rindu nak blogging dan berkomen2 dengan pembaca2 blog aku ni,hehe.Aku akan pastikan aku akan mampu blogging macam biasa walaupun bila cuti aku habis dan balik ke universiti nanti,haha.Keep reading!!